Прилагам снимка, стените който искам да направя са очертани с червено.

Не виждам къде е заблудата. Сам по себе си газобетона има доста добри изолационни свойства. А 12,5 см не е никак малко. Нищо не му пречи след това ако не му е достатъчна изолацията да си сложи топлоизолация със стереопор/фибран.bateto написа:Handy-man не заблуждавай човека - с 12,5 см газобетон за външна стена ще има проблем с изолацията!
Трябва да ползваш или по-дебел газобетон или аквапанелни плоскости. Аз лично си мисля, че с аквапанел с вата поне 8 см "ще заспи"
За Габрово - не знам, ask google...
Аквапанела е скъпичък и малко фирми го внасят и подържат на склад/продукта е нов от системите на Кнауф/около 22.00лв/м2Tonny написа:Каква е цената на аквапанелите, щото в Габрово май никъде няма?
И изобщо не е хигроскопичен/направо си е като сюнгер/и изобщо не гние и ама хич въобще не отделя сероводородни съединения при гниенето и е направен от най-екологичните отпадъци на Кремиковци.Гласувам с 2-ве ръце за газобетона.Handy-man написа:Не виждам къде е заблудата. Сам по себе си газобетона има доста добри изолационни свойства. А 12,5 см не е никак малко. Нищо не му пречи след това ако не му е достатъчна изолацията да си сложи топлоизолация със стереопор/фибран.bateto написа:Handy-man не заблуждавай човека - с 12,5 см газобетон за външна стена ще има проблем с изолацията!
Трябва да ползваш или по-дебел газобетон или аквапанелни плоскости. Аз лично си мисля, че с аквапанел с вата поне 8 см "ще заспи"
За Габрово - не знам, ask google...