как да си направим воден филтър само за 10 лв.
как да си направим воден филтър само за 10 лв.
Преди около 2 години в къщи ни гостува дистрибутор на Rainbow, който с голямо усърдие ни демонстрира как работи тази "велика" прахосмукачка с воден филтър. Само че като стигна до цената и, ме втрещи. Така или иначе не можехме да си я позволим, но много внимателно разгледах устройството и. След около половин година проби и грешки, в крайна сметка успях да създам един много прост воден филтър, който в началото включвах към обикновената ни прахосмукачка, а впоследствие направо си му сложих пакета центрофуга и двигател от старата прахосмукачка и се получи една чудесна прахосмукачка с воден филтър. За целта използвах един галон за диспенсер, Г-образна муфа за обратна вода за ВиК и едно елементарно приспособление за предпазен вентил, за да не смачква галона имплозивното налягане. Добавих и един дунапренен филтър, една ръчно изработена перка, която служи за сепаратор, една обикновена домашна пластмасова кофа и това е. Всичко ми струваше около 10 лв. Да ме прощават от Rainbow, ама няма да им дам 3000 евро за прахосмукачката им. За съжаление модераторите дават само една снимка да бъде прикачена, а аз имам и клипчета, на които се вижда всичко - как е направен, как работи и т.н. Който иска мога да му ги изпратя на е-мейл или някъде другаде.

Re: как да си направим воден филтър само за 10 лв.
колега, ако може би ли ми изпратил повечко инфоemilio написа:му ги изпратя на е-мейл или някъде другаде.

marian_gbg1980@abv.bg>
Воден филтър
Колега, това е жестоко. Ако не ти е проблем, прати ми го на petio2007@abv.bg>. Предварително благодаря.
Re: как да си направим воден филтър само за 10 лв.
Ако можеш все още, изпрати подробно описание със снимки на твоето изобретение на petar.mukov@abv.bg> - предварително, благодаря!!!emilio написа:Преди около 2 години в къщи ни гостува дистрибутор на Rainbow, който с голямо усърдие ни демонстрира как работи тази "велика" прахосмукачка с воден филтър. Само че като стигна до цената и, ме втрещи. Така или иначе не можехме да си я позволим, но много внимателно разгледах устройството и. След около половин година проби и грешки, в крайна сметка успях да създам един много прост воден филтър, който в началото включвах към обикновената ни прахосмукачка, а впоследствие направо си му сложих пакета центрофуга и двигател от старата прахосмукачка и се получи една чудесна прахосмукачка с воден филтър. За целта използвах един галон за диспенсер, Г-образна муфа за обратна вода за ВиК и едно елементарно приспособление за предпазен вентил, за да не смачква галона имплозивното налягане. Добавих и един дунапренен филтър, една ръчно изработена перка, която служи за сепаратор, една обикновена домашна пластмасова кофа и това е. Всичко ми струваше около 10 лв. Да ме прощават от Rainbow, ама няма да им дам 3000 евро за прахосмукачката им. За съжаление модераторите дават само една снимка да бъде прикачена, а аз имам и клипчета, на които се вижда всичко - как е направен, как работи и т.н. Който иска мога да му ги изпратя на е-мейл или някъде другаде.
- ivan_marinov
- начинаещ
- Регистриран: нед окт 21, 2012 2:38 pm