приобщаване на открита тераса
приобщаване на открита тераса
Здравейте!
Искам да засегнете следната тема в някое от следващите ви предавания.
Приобщаване на открита тераса ,която е без плоча и е с метален парапет.Като особеното е ,че страните на терасата са също с парапет.
Идеята ми е да се използват леки конструкции от типа на термопанели с допълнително иззидване от вътре с итонг например.
Ще се радвам ако ме насочите и посъветвате за най-рационалния начин по който може да се извърши тази дейност, а ще съм щастлив ако направите и предаване на тази тема.Знам ,че последното ви предаване е за усвояване на тераса ,но нещата са доста по различни в моя случай. Дочуване!
Искам да засегнете следната тема в някое от следващите ви предавания.
Приобщаване на открита тераса ,която е без плоча и е с метален парапет.Като особеното е ,че страните на терасата са също с парапет.
Идеята ми е да се използват леки конструкции от типа на термопанели с допълнително иззидване от вътре с итонг например.
Ще се радвам ако ме насочите и посъветвате за най-рационалния начин по който може да се извърши тази дейност, а ще съм щастлив ако направите и предаване на тази тема.Знам ,че последното ви предаване е за усвояване на тераса ,но нещата са доста по различни в моя случай. Дочуване!
Здравейте! Пише ви едно момиче което има проблем. Скоро с моят приятел, си купихме апартамент в триетажна кооперация на последния етаж. Искаме да си приобщим терасата към кухнята обаче, на терасата ни отгоре няма плоча, има една но тя е много високо (покривна) ние не искаме да си правим тераса толкова висока чак до покрива. И искам съвет как можем да си я направим, с какви плоскости или там каквото е, да си направим тавана? Нямаме много време, защото трябва да се настаняваме там. Моля помогнете.

- gencho-gealan
- специалист
- Регистриран: нед фев 17, 2008 9:42 pm
Здравей,Pepi!Във вашия случай проблема се решава лесно,като остъклите терасата си със собствен покрив.Той може да бъде от леки термопанели "Космотерм",или покривна конструкция тип"ETHRIO"!Ще се получи тераса тип "Зимна градина" с прозрачен или непрозрачен покрив.(Според желанието ви).Сега ше се поразровя за малко снимки,за да видиш за какво говоря.
Последна промяна от gencho-gealan на съб апр 05, 2008 9:34 pm, променено общо 1 път.
- gencho-gealan
- специалист
Благодаря
Благодаря много, за времето което си отделил Генчо
, сега ще се поразровя да видя много ли са скъпи тези термопанели "Космотерм". Мисля че този начин е по - добър в нашия случай, отколкото с стъклен покрив. Благодаря ти много, ако ми потрябваш за нещо може ли да ти пиша на л.б.?

- gencho-gealan
- специалист
Дайте фирма-изпълнител!?
Здравейте! С тази тема предизвикахте интереса ми и искам да попитам за развитие на нещата по въпроса .. И за евентуална фирма, която може да изпълни подобно усвояване, но все пак да уточня - нашият случай е по-сходен с този на първия участник!
- rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
- gencho-gealan
- специалист
Където има съсредоточаване на много цветя на малка площ,винаги има конденз,дори и да е в стая,а не в зимна градина!Цветята,както е известно,изпаряват влагата чрез листата си.Но,както ти неведнъж си отбелязвал правилно,решението на проблема с конденза е в равномерното и постоянно отопление,редовното проветряване,и ако има климатик-още по-добре!Но дори и да няма- сега има други възможности за борба с влагата.Все пак,ако човек си е направил подобен оазис в къщи,защото му е приятно да има цветя,няма да ги изхвърля през зимата,я!За такива случаи "Ceresit" предлага влагоабсорбатори "Церезит стоп влага",или нещо подобно се казваше! 

Последна промяна от gencho-gealan на пет май 09, 2008 9:47 pm, променено общо 1 път.
- gencho-gealan
- специалист
Виж "Братя Градеви" ООД!Втората в каталога от начална страница. http://www.gradevi.net
остъкляване на тераса без покрив
здравейте аз имам тераса с метални решетки оградена ,дълга 4 м, широка 90 см.нямам никакъв покрив над нея а искам почти по цялата и дължина да я остъкля.обръщам се с молба за координати на фирми които осъществяват такива проекти.вече на две места ми отказват да се занимават.става въпрос за град софия.
благодаря предварително.
благодаря предварително.
- maistor Slavi
- специалист
- Регистриран: съб май 10, 2008 9:52 am
и на мен ми предстои усвояване на открита тераса. Търся някой който да изпълни метална конструкция с хидрофобен шперплат-вата -хидрофобен шперплат. Мисля че така ще постигна добра изолация и сигурност срещу протичане и измятане ако е дървена конструкция. Може ли да ме насочите към фирма която се занимава с подобен род тераси