LazarG написа:tmilanov написа:Целта ми е да мога да си инсталирам на вилата такива "устройства" за да имам електричество, топла вода и парно, т.е. да не съм зависим от "Енергото" и от "Водоснабдяване и канализация".
Гледай си внуците Тодоре и не си мъчи ума с глупости. То ако беше лесно и евтино, нямаше да има ни Топлофикация, ни Енерго.
tmilanov написа: За съжаление с колкото фирми съм контактувал никоя не ме ободри с добри приказки, все още няма такива панели. Недостатъка им е, че през зимата не са функционални, сиреч няма достатъчно слънце, което да подгрява панелите.
Правилно са ти отговорили, срещу Природата не можеш да се бориш.
Не виждам какво обидно има в отговорите ми към тебе

. "Гледай си внуците" съм го употребил в смисъл "Гледай си живота" ти сам се беше похвалил някъде че имаш внуци - не съм го измислял аз и не не съм смятал, че ще се обидиш от това. А това, че ще си топлиш вилата със соларни панели наистина са глупости - сметката не излиза не само за вила, но и за основно жилище. За справка ще ти кажа, че в момента си правя отоплението на новото жилище - водно подово отопление, като предвиждам възможност за няколко източника на топлина - котел в мазата (пелети, дърва, въглища), камина в хола (на пелети или дърва), термопомпа на терасата, газов котел (в случай, че дойде тръбата). Отопление от соларни панели не предвиждам - парите са ми ценни. Като най-желан източник е газа, а най-реален, поне като начало - котела в мазата, основно на пелети. Ако след някоя година отоплението от слънцето стане изгодно - имам къде да го подвържа, ще ти се обадя и на тебе

, ама за сега си стой на гъза и не се занимавай с глупости