Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации
-
pkrastev
- начинаещ
- Регистриран: съб апр 19, 2008 2:01 pm
Мнение
от pkrastev » нед апр 20, 2008 1:02 pm
никой ли няма да даде мнение!
-
gencho-gealan
- специалист
- Регистриран: нед фев 17, 2008 9:42 pm
Мнение
от gencho-gealan » нед апр 20, 2008 2:14 pm
Здравей!Мисля си,че няма да имаш проблем с премахването на стената!Изхождам от факта,че много хора,след усвояването на терасата си премахват стената,която е разделяла стаята и терасата!Лично аз на доста тераси съм сложил остъкление точно заради това!Което ме навежда на мисълта,че тази стена не е носеща,а тези дето разделят стаите!От снимките ти също се вижда,че не може една носеща конструкция от стоманобетонни елементи(панели),да се свързва с елементите над нея с тухли!
Последна промяна от
gencho-gealan на пет апр 25, 2008 8:32 pm, променено общо 1 път.
-
bobo
- начинаещ
- Регистриран: пон фев 18, 2008 5:55 pm
Мнение
от bobo » пон апр 21, 2008 10:02 am
Здравей!
Панелите само затварят фасадата. Панелното строителство е такова, че конструктивно носят вътрешните стени и стълбищни клетки. Ако се притесняваш за здравината на конструкцията на блока няма проблем да събориш само подпрозоречната преграда и да я оформиш като свод.
Аз също не бих премахвал целия панел.
Нищо не е вечно!
Истината е,
че няма истина!
-
pkrastev
- начинаещ
Мнение
от pkrastev » ср апр 23, 2008 10:15 pm
bobo написа:Здравей!
Панелите само затварят фасадата. Панелното строителство е такова, че конструктивно носят вътрешните стени и стълбищни клетки. Ако се притесняваш за здравината на конструкцията на блока няма проблем да събориш само подпрозоречната преграда и да я оформиш като свод.
Аз също не бих премахвал целия панел.
Е защо тогава да не го махна като те панелите уж затварят само фасадата?
-
pkrastev
- начинаещ
Мнение
от pkrastev » ср апр 23, 2008 10:18 pm
gencho-gealan написа:Здравей!Мисля си,че няма да имаш проблем с премахването на стената!Изхождам от факта,че много хора,след усвояването на терасата си премахват стената,която е разделяла стаята и терасата!Лично аз на доста тераси съм сложил остъкление точно заради това!Което ме навежда на мисълта,че тази стена не е носеща,а тези дето разделят стаите!От снимките ти също се вижда,че не може една носеща констукция от стоманобетонни елементи(панели),да се свързва с елементите над нея с тухли!
И аз така мисля. Неможе да е носеща и да има тухла над нея.По пътя на логиката?