проблем с камината

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
siyana
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет ное 07, 2014 11:20 am

проблем с камината

Мнение от siyana » пет ное 07, 2014 3:23 pm

Здравей те, Мисия моят дом,моля за съвет ако някои може да помогне,имам следния проблем:имам камина с водна риза от две години, но до сега нямах никакви проблеми с нея,но от две седмици съседът ми,който е на втория етаж(за уточнение аз живея на последния етаж)използва също камина и моята камина започна да връща дим при незапалено полужение,(димът се връща по стоманената тръба и димът влиза вътре в камита ). Удължихме кумина с 2 метра,защото ми кзазаха че нямам височина,но пак не се реши проблема. Има един друг въпрос всики, които живеят от моята страна използват един кумин(на чертеж гледах, че от лявата страна на кумина са за абсорбатори а от дясната са за печки с твардо гориво). Имали някаква вероятност моят абсорбатор да играе някаква роля и той също е от лявата страна на кумина. Да се уточня връща дим при неработещ абсорбатор също. Възможно ли е да връща дим,ако някой от съседите използва абсорбатора си и какъв е съветът ви в тозислучай? Играе ли роля моят абсорбатор в този случай и дали ако го изместя вдруго коминно тяло проблемът ще се реши? Ще бъда много благодарен,ако получа съвет. Благодаря предварително.[/img]

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 650
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт ное 18, 2014 10:50 pm

В интерес на истината, трудно е да Ви разбера, какъв по-точно е проблема. Говорите за някакъв к"У"мин и пол"У"жение.
От многото трудно разбираеми обяснения стигам до заключението, че имате коминно тяло с четири отвора, които според Вас са за комин, отдушник, абсорбатор (макар, че отдушник и абсорбатор са едно и също) и още някакви.
Проблемът Ви е, че сте на последния етаж и комина няма достатъчно тяга, а тягата от долните етажи нагнетява дима при Вас.
Най-лесния начин е да изградите нов комин, който ще е само за Вашия апартамент и няма да се влияе от долните апартаменти, защото няма да има кой да Ви пречи относно "тегленето" на комина. В този случай ще имате повечко работа относно пробиването на допълнителна дупка в плочата за отвор на комина, а и ще се лишите от още място с размер около 30/30 см. Важно е да знаете с какви тухли да иззидате комина и как да го иззидате. Не можете да зидате с тухли от газ-бетон или други подобни, които са неподходящи. Има специални коминни тела или единични тухли за комини. Идете до най-близкия магазин за строителни материали и там попитайте за съответните тухли.

Отговори