Иновативни продукти за зидане на външни стени - тухли и разтвори.

Въпреки че изглеждат големи и тежки керамичните блокове са с порьозна структура и тежат само 13 килограма.Зидане с тухли четворка

Зидане с тухли четворка

 

Тухлите четворки с хоризонтални кухини се използват за зидане на външни и преградни стени. Имат висок процент на кухинност и са направени от 100% естествени материали. 

Тухлите се наместват в реда и се нивелират и двете посоки. В масовия случаи разтвор по вертикалните фуги не се слага. Колкото и правилна да е геометрията на тухлата.

 

Разбъркване на разтвор

Разбъркване на разтвор

Разтворът се приготвя предварително. Цялото количество от един чувал се   разбърква с определено количество вода с електрическа бъркалка. Бърка се на бавни обороти, за да не се вкарва допълнително въздух в сместа. 

Полагане на разтвор преди първи ред

Полагане на разтвор преди първи ред

 

В готовите смеси, съотношението на смесване на отделните компоненти е заводски тествано, за получаване на максимално добър резултат. Освен това те са обогатени с различни добавки, които оказват влияние на здравината и издръжливостта на готовата зидария.

Затова и ние препоръчваме използването на готови заводски смеси. 

 

Първи ред тухли

Първи ред тухли

 

Първият ред трябва да е подведен много прецизно, за да няма изкривяване в последствие. 

При подравняването и нивелирането на керамичните блокове в реда не бива да се използва метален чук, тъй като би довело до нарушаване на целостта на керамичния блок.

 

Зидане с Light тухли

Зидане с Light тухли

 

В реда, блоковете с вертикални кухини се свързват един към друг благодарение на характерната за тях сглобка „нут и федер”. Тя не само улеснява работата на зидаря като „води” зидарията праволинейно, но прави зида по-плътен. Така се възпрепятства преминаването на въздух през вертикалната фуга и се придава устойчивост на зида без необходимостта от разтвор по вертикалните фуги. 

Втората тухла се напасва по тази сглобка като се спуска максимално плътно, за да се избегне попадането на разтвор по вертикалната фуга и изкривяване на реда. Особено важно е първият ред да бъде максимално нивелиран както хоризонтално, така и вертикално, за да се избегнат неравности в следващите редове.

Въпреки че изглеждат големи и тежки керамичните блокове са с порьозна структура и  тежат само 13 килограма.  Благодарение на порьозната си маса керамичните блокове имат сравнително ниско обемно тегло и се изпълняват в по-големи формати. Това прави работата с тях много по-бърза и технологична.