Монтаж на вграден гардероб, плъзгащи врати, лепене на тапети.

При проектирането е необходимо съобразяване с индивидуалните нужди на хората, като целта е оптимално оползотворяване на пространството и повишаване на качеството на движение.Кухня

Кухня

 

При проектирането е необходимо съобразяване с индивидуалните нужди на хората, като целта е оптимално оползотворяване на пространството и повишаване на качеството на движение.

При изработката на проекта задължително се предвиждат и кухненските уреди – вградени и самостоятелно стоящи те имат значение както за крайната цена на кухнята, така и за финалния вид на цялата композиция.

 

Тапети

Тапети

 

В последно време тапетите изживяват своя нов живот – нов дизайн, нови и съвременни материали, нетрадиционно съчетаване  и нови възможности за потребителите.

Изборът на тапети е нещо повече от избор на цветове и шарки. Винаги четете внимателно етикета, където е отбелязано какъв е видът на материала, от който са изработени, начина на залепване и степента на грижите за поддръжка, която се изисква.

Лепенето на тапетите винаги е изглеждало много лесно. Но и то си има своите тънкости.

Когато лепите тапети трябва да съобразите много неща, за да постигнето добър краен резултат. Най-вече трябва да знаете какъв е материла, от който са изработени те. 

Тапетите навлизат в интериора през 60-те години на миналия век. В продължение на 15-20 години се използват масово в довършителните работи. След това в историята им започва един период на отмиране. През последните две-три десетилетия тапетите се считаха за излезли от мода и се използваха все по-рядко. Днес, обаче, се наблюдава нова тенденция – тапетите се завръщат уверено като материал в интериорния дизайн. 

Не е тайна, че в зависимост от изобразените върху тапета форми, тяхната големина, разположение, съчетаване на цветовете и т.н. могат да се получат различни ефекти във възприемането на пространството - създава се различно виждане за плътност, обем, настроение.

Тапетите са изработени от най-различни видове материали. Когато избирате тапети, прочетете внимателно етикета относно спецификите, свързани със залепването и почистването. 

Новите тапети освен с атрактивен дизайн се отличават и с подобрени свойства. Миещата повърхност лесно се поддържа чиста. Те са плътни, здрави, устойчиви на външни наранявания и светлина.

А за лепенето на тапетите, ако имате съмнения в своите способности – доверете се на специалистите. 

Само така може да сте сигурни, че тапетите ви ще бъдат залепени качествено.  

 

 

Вграден гардероб

Вграден гардероб

 

Вградения гардероб ще бъде разположен в специлната ниша, която изградихме. Когато имате нужда от вграден гардероб, то неизбежно достигате до неговата изработка по поръчка. Така ще сте сигурни, че той ще заеме точно определеното му място. 

За по-лесна достъпност гардеробът разполага с плъзгащи врати, които не пречат на преминаването по коридора. Вътрешното разделение на вградения гардероб е съобразено изцяло с желанието на домакините.

За целта приложихме съвременно решение със стелажна система окачена към задната стена. Затварянето с плъзгащи врати от стена до стена и от под до таван е изработено със система за плъзгане в стоманена рамка с бяло огледало. Огледалото оптическиза о разширява тесния коридор и внася светлина в тъмния коридор. 

Вертикалните фризове и хоризонталнта подложка имат двойно предназначение. Те оформят естетически напълно завършена визията на гардероба, а също така спомагат за прикриването на евентуални неравности по стени и тавани. Освен това поемат ударите на вратите при отварянето и затварянето им. Без вертикалните фризове, стената трябва да поема тези удари и след време неминуемо ще се зацапа и разруши. 

 

Портал с плъзгащи врати

Портал с плъзгащи врати

 

Основната функция на портала с плъзгащи се врати е да отдели кухнята от дневната.  Но той изпълнява и една друга немаловажна роля. Чрез леката преградна стена и порталът ние постигаме и визуална корекция в пропорциите на помещението. 

За изграждането избрахме плъзгаща система с алуминиева конструкция и мателукс стъкло за пропускане на допълнителна светлина в дневната. 

Системата с долно водене в случая е избрана, тъй като осигурява по-голяма стабилност при движение на крилата отколкото системите с горно водене. 

Тя е особено подходяща за места с окачени тавани или такива със слаба носимоспособност. При системи с долно водене основната тежест на вратите се поема от механизма, който е здраво стъпил на пода. 

При системи с долно водене може да се оберат и денивелации до 15 мм в пода или тавана, както и в отвесирането на стените. 

Долната релса изпълнява и функцията на преходната лайсна между настилките - гранитогреса в кухнята и паркета в дневната и така придава завършен вид на настилките.

 

Монтаж на врати

Монтаж на врати

 

Подборът на интериорни врати е основен етап при построяването на нов дом или при неговото подновяване и реконструкция. Цената на хубавата, качествена врата се забравя с времето, а насладата от нейното безпроблемно ползване и красив външен вид остава за дълги години. Интериорните врати са още един елемент от обзавеждането, където всеки може да прояви собствения си вкус, практичност и изобретателност. 

Можете да изберете Вашата врата сред разнообразни цветове, текстури, фрезовани елементи, дървесни декори от различни като качества и свойства материали, които да съобразите с Вашия интериор и стила, който искате да постигнете в дома си. 

Съвременните врати са изпълнени от устойчиви материали.

Повърхността на вратите може да бъде гладка или релефна с изпъкнали или вдлъбнати декоративни елементи,  в зависимост от използвания материал.

Крилото на вратата на дневната е остъклена и така позволява преминаване на светлина и към дългия и тъмен коридор.