Изграждане на ел. инсталация. Иновативни решения за водопровода.

Разпределението на апатамента е много добро. С добре отделени дневна и нощна зона и обслужващи помещения – две бани с тоалетни към тях.Имаме една голяма дневна, в която трябва да обособим няколко зони – кухня, трапезария и кът с мека мебел.Вградени смесители

Вградени смесители

В последните години все по-масово се налагат и вградените смесители за  за душ или вана. Те осигуряват по-минималистичен дизайн и по-лесна хигиена на Вашата баня. Но е важно да се знае, че скритите им части се монтират в стената още преди да се сложат стенните плочки.

Проект

Проект

Разпределението на апатамента е много добро. С добре отделени дневна и нощна зона и обслужващи помещения – две бани с тоалетни към тях.
Имаме една голяма дневна, в която трябва да обособим няколко зони – кухня, трапезария и кът с мека мебел.

За отделянето на кухнята, с кухненските уреди и шкафове, ще направим един остров, който освен че ще отдели зоната за хранене ще осигури и достатъчно работен плот за домакинята, тъй като газовият котел в ъгъла ще отнеме доста от пространството.
Меката мебел ще разположим пред френския прозорец.
Стаята за двете момчета ще обзаведем по класически начин.

За спалнята сме предвидили малки промени – ще изградим стена, която да направи стаята отделно помещение, тъй като в момента в нея се влиза дирекно от предверието.
В голямата баня има място за вана. Планирали сме вградено тоалетно казанче с минимални размери имивка.
При изготвянето на идейния проект и планирането на обзавеждането, малката баня се оказа наистина малка. Нямаше достатъчно място за душкабината и цялото друго обзавеждане.

Затова нашите архитекти предложиха едно преразпределение на пространсвото, определено за мокро помещение и малката бяна.
Наложи се да преместим стената между двете помещения и да заградим част от мокрото. Така осигурихме достатъчно място за една душкабина и отделно пространство за мивка и вградено толетно казанче.

Започнахме с премахването на стената между банята и мокрото помещение.

За да отделим спалнята, в която се влизаше директно от коридора, иззидахме стена с тухли Wienerberger.
Така, освен обособяването на  спалнята като отделно помещение, от вътре се оформи и една прекрасна ниша за гардероб.

Водопровод

Водопровод

В този обект има изграден  водопровод от полипропиленови тръби, но ще ви покажем защо предпочетохме да подменим изцяло всички тръби. Новата система е иновативнаи за първи път я показваме във нашето предаване. Материалът е полибутен, работата и осъществяването на връзките между отделните елементи е бърза, а самите връзки са изключително надеждни.

Инсталирана веднъж системата предлага големи предимства пред традиционните системи - не се образува котлен камък, не ръждясва, дори и тръбите за топлата вода са хладни при докосване.
За качествения монтаж и експлоатация е необходимо използването и на препоръчаните от производителя инструменти за рязане и разглобяване. За сглобяване не се използват инструменти – отрязвате с ножиците, вкарвате укрепващата гилза и натискате. Това е – надеждната връзка е осъществена.

Производителят предлага 50 годишна гаранция за всички тръби и фитинги.

Вградено казанче

Вградено казанче

За да се вградят структурите на казанчета е необходимо да се изгради инсталационна стена от влагоустойчив гипскартон.
При нас тази стена в малката баня ще е и преградна с малкото помещение, което обособихме за пералнята и сушилнята.

Най-бързия и удобен начин за изграждане на леки преградни стени е с метална конструкция и гипскартонени плоскости.
Тази преградна стена не натежава на носещата конструкция и може да бъде широка само 10 сантиметра. А понякога и разширяването на дадено пространство само с няколко сантиметра може да реши много проблеми.

Вградените тоалетни казанчета с окачени тоалетни чинии навлизат все по-широко и на нашия пазар. Потребителите осъзнават техните предимства. Не можем да си представим вече една модерна баня без вградено тоалетно казанче и висяща тоалетна чиния. Освен изчистения дизайн, те са по-хигиенични и по удобни за почистване.

Не случайно структурата на вграденото тоалетно казанче, което ще монтираме носи и допълнителното наименование Тechnik (TЕКНИК).
Повечето от частите са предварително сглобени. Стенните стойки и изпускателните тръби са монтирани по време на призводствения процес, което елиминира риска от грешки при монтиране и намалява времето за инсталиране.
Монтажната система  или структурата, която монтираме, се характеризира със солидна конструкция, базирана на стоманена, 35 милиметрова рамка от квадратни профили. Всеки компонент от рамката е покрит двустранно с антикорозионен слой и е прахово боядисан.
Широчината на структурата за вграждане е 40 см.

При монтажа,  височината на структурата за вграждане може да се регулира до 20 см.
Стойките за стена и регулируемите отходни тръби са предварително сглобени, което елиминира риска от грешки при монтиране.  намалява времето за инсталиране.
Регулируемите стойки за стена позволяват монтирането на модула и в ъгъл.

Допълнителна кухина в модула осигурява лесен достъп до резервоара с вода по време на монтиране.
Ограничителите за височина автоматично застопоряват монтирания модул и го поддържат на необходимата височина. Това позволява монтирането да се извършва и само от един човек.
Структурите за вграждане на KOLO TECHNIC (Коло текник) могат да издържат на натиск от над 400 кг.

Здравият впускателенклапан позволява бързо, точно и безшумно пълнене на контейнера с вода, което осигурява комфорт при употреба.
Структурата за вграждане,  която ви показваме има 10 – годишна гаранция.

Ел. инсталация

Ел. инсталация

Дори и новите жилища ако се загледате при огледа им се предлагат с един-два контакта в стаите и малко повече в кухните. Най-често конзолите са единични. Това по никакъв начин не съответсвана съвременните изисквания за оборудване. Само си помислете колко контакта са ви необходими за да захраните всички уредби освен телевизора, необходими за едно комфортно гледане и възприемане на телевизията.


На всички ни е неприятно когато безброй кабели се проточват по пода. Затова и тук, за да избегнем това и да осигурим функционално ползване се налага преработка на инсталацията.

В кухнята освен контактите за електроуредите, които се разполагат под кухненския плот, са необходими и контакти над плота за включване на на дребни електроуреди  като миксери, кафемашини и др.


Стараем се да използваме всички положителни елементи в инсталацията. Затова предвидихме и захранване на трифазен проточен бойлер. При наличието на газов котел, той ще осигурява топла вода при проблеми с газоснабдяването и може да захрани цялата водопроводна инсталация при необходимост.