Покривна система Bramac PROTECTOR

Системата BRAMAC ПРОТЕКТОР e изградена от 3 слоя, всеки от които изпълнява определена роля,  за да се гарантира петорната защита на покрива.Най-външният високотехнологичен слой се състои от нано-частици, които са толкова малки, че се нанасят 5 000 пъти върху дебелината на косъм. BRAMAC Protector

BRAMAC Protector

Системата  BRAMAC ПРОТЕКТОР e изградена от 3 слоя, всеки от които изпълнява определена роля,  за да се гарантира петорната защита на покрива.
Най-външният високотехнологичен слой се състои от нано-частици, които са толкова малки, че се нанасят 5 000 пъти върху дебелината на косъм. 

Те образуват хидрофилно покритие от външната страна, което поради ниското сцепление пречи на замърсяващите частици да се задържат. Така те могат да бъдат отстранени много по-лесно.
Покритието е устойчиво на ултравиолетови лъчи и е незабележимо.
 
Водата и мръсотията се оттичат в голяма степен. Ефективно се предотвратяват промените в цвета и варовиковите наслоявания, а също така киселини и луги не въздействат върху повърхността.

Силициевите частици се свързват невидимо с керемидата и я предпазват от органични и неорганични замърсявания. Дъждът по-лесно измива мръсотията, напр. прах, цветен прашец, автомобилни и промишлени отработени газове, наслоявания, бетонова вода, метални и алуминиеви окисления, основи и киселини. Повърхността може да бъде почистена без предпазният слой да бъде засегнат или повреден. Трябва, разбира се, да се откажем от използването на луги и абразивни средства.

Първият слой на системата „Bramac Протектор”се полага върху мокра основа преди керемидата да влезе в камерата за изсушаване. Той запълва всички пори, предотвратява появата на варовик по керемидата и притежава всички ТОП показатели за качество на системата ПРО. 
Вторият слой се нанася при определена температура, след излизане на керемидата от камерата и отделянето й от подложката. Той придава копринен гланц на повърхността и постига изключителен ефект в комбинация със слоя ПРО.

Третия слой е вече специалното покритие с микрочастици, което завършва системата BRAMAC ПРОТЕКТОР. Той се грижи за намаляване на възможностите за замърсяването на повърхността. Този ефект се постига с помощта на нано-технологията в системата и  може да се сравни само с електростатичното свойство на магнити с еднаква полярност.

В крайна сметка имаме покривна повърхност със система от покрития и редица несравними качества и предимства спрямо досегашните. Една повърхност, която е по-устойчива на  атмосферни условия, на сол, на основи и киселини, на стареене, на триене, на горещина, на UV-лъчение и на огън.  Повърхност, която се самопочиства до голяма степен и не допуска появата на водорасли и  и плесени. Повърхност, безвредна за околната среда и  изискваща пренебрежимо малки разноски за поддържане.

Покрив BRAMAC

Покрив BRAMAC

Инвестицията за изграждането на един покрив, който наистина да ни защитава никак не е малка. Вече не е достатъчно „Да имаш покрив над главата си”. Той трябва да предлага нещо много повече. Той трябва да осигурява сигурност срещу екстремните климатични условия, така че ние да можем да разчитаме на един по-дълготраен живот на покрива на нашия дом.

Нашата компания BRAMAC си постави за цел да се справи с все по-нарастващите изисквания към сигурността на къщата и благодарение на дългогодишните опити и изследвания в нашите лаборатории и технически центрове вече можем да предложим на пазара един революционен продукт, който изпълнява същата функция, има същата форма и предимства на досегашните ни продукти, но същевременно предлагат и допълнителна защита.

С уникалните си качества новата покривна система BRAMAC PROTECTOR осигурява защита от повече неща, отколкото вие можете да видите.

Първо - повишена защита от замърсяване повърхността на покрива.    
Системата ви защитава от невидими агресори като индустриални и автомобилни газове, както и от киселинен дъжд. 
 
Второ - повишена защита от мухъл и плесени. Нежеланите зелени петна не може да бъдат видяни върху покрив, изпълнен с новата покривна система. Мястото на мъховете и водораслите е сред природата, а не на покрива. 

Трето - повишена защита от всякакви атмосферни влияния.
За новите керемиди няма значение дали вали дъжд или сняг, дали е замръзнало или има вятър. Това покритие ви осигурява перфектна защита от всякакви метеорологични условия 365 дни в годината. 

Четвърто – по-дълготрайна защита на цвета. Когато сте направили покрива си от керемиди с хубав цвят, едва ли искате този цвят да се промени с времето. С новата система дори след много години цветът на покрива си остава такъв, какъвто е бил в първия ден.

И пето - по-голяма защита с/у екстремните климатични условия - порои, градушки, бури или силна жега са еднакво опасни за обикновенните керемиди.
Неотдавна бяхме свидетели на пораженията нанесени от градушката паднала в северозападна България, което беше резултат не само от недобре изпълнени покриви, но от качествата на покривните керемиди.

Все повече хора отдават значение не само на здравината, но и на това как изглежда покривът на дома им не само веднага след поставянето на новите керемиди , но и след 10, 15, 20 години.

Новите интелигентни керемиди са покрити с три нови слоя. Както казахме, първият осигурява по-голяма здравина на продукта. Вторият слой придава коприрена гладкост на повърхността, а третият, последен слой, предпазва повърхността на покрива от замърсяванията.

Ремонт

Ремонт

Това, което бе важно да направим в това жилище с относително много добро разпределение е да осигурим две бани, удобни за ползване и с фунционално разпределение.
Наложи се да преместим стената между двете помещения и да заградим част от мокрото. Така осигурихме достатъчно място за една душкабина и отделно пространство за мивка и вградено толетно казанче.

Отделихме спалнята като отделно помещение като изградихме стена.

След това се заехме с подмяната на водопровода. За изпълнението на новия идеен проектза баните и кухнята се налагаше съществена промяна в пътя на тръбите. Затова и ние решихме ги подменим изцяло с нови. Доверихме се на иновативната английска система с тръби от полибутен.
Инсталирана веднъж системата предлага големи предимства пред традиционните системи - не се образува котлен камък, не ръждясва, дори и тръбите за топлата вода са хладни при докосване.
За сглобяване не се използват инструменти – отрязвате с ножиците, вкарвате укрепващата гилза и натискате. Това е – надеждната връзка е осъществена.
След инсталиране на водопровода нашите майстори изравниха и изправиха стените на двете бани.

Системите за лепене на плочки в мокри помещения включват няколко продукта с изключителна съвместимост помежду си.
Основният проблем е свързан с проникването на влага под плочките, поради различни причини – наличие на пукнатини, използване на обикновена фугираща смес, лошо уплътняване около канали и тръби. Като резултат наблюдаваме образуването на плесен и мухъл по стените на съседни помещения и разрушаване на покритията по стени и тавани.

Полагането на хидроизолиращия слой предотвратява проникването на вода
Но за комфорт в банята е необходимо  да е изпълнено още едно много важно условие – добро отводняване.
За отводняването на душкабината, където се нуждаем от бързо оттичане на водата, ние избрахме линеен душ канал, който да поеме цялата вода по време на къпане.
Душкабината е повдигната едно стъпало, а целият наклон е към душканала, който монтирахме до стената.
Електроинсталацията също се нуждаеше от преработка, за да отгори изцяло на съвременните изисквания и разбира се да бъде съобразена с новия интериорен проект и разположението на основните електроуреди.
Окаченият таван е една от-най модерните технологии в съвременния ремонт. Главното достойнство на този тип тавани също се счита възможността за практически идеално изравняване на стария таван, чиято денивелация, особено при стари сгради, понякога е очевидна
Освен окаченият таван над кухнята и по цялата дължина на стените, над трапезарната маса в дневната изградихме една конструкция, чиято форма следва извивките на елипсовидната маса за трапезарията.
Тук дойдоха на помощ знанията по геометрия – как се чертае елипса – двете фокусни разстояния, двата радиуса, чийто сбор винаги е един и същ.
И така пренесохме очертанията на фигурата на тавана.

Самото изграждане на на фигурата не беше никак просто. Първо изградихме кнструкцията от метални профили.
След това, след огъването на всеки лист гипскартон, оформихме и елипсата.
Във входното антре също изградихме  окачен таван с квадратини фигури, в които ще бъде вградено осветление.
След изграждането на окачените тавани шпакловахме всички повърхности.
В голямата баня сме предвидили вана с асиметрична форма, поради самата форма на помещението и вградено тоалетно качанче и разбира се мивка.
Над инсталационната стена за мивката и тоалетната ще монтирама голямо огледало. То оптически ще разшири цялата баня.

За да иглежда банята светла и в същото време модерна, ние избрахме голямоформатни плочки за стените с размер 32.5 на 60 сантиметра, със светло бежов цвят. Отблизо плочките изглеждат релефни, тъй като декорирани с много наброй тънки успоредни линии.
За декор, избрахме плочка от същата серия, наподобяващи леки вълни. Разположихме ги над ваната, като в височина се прекъсват от вертикален фриз. Той е разположен точно зад тръбното окачване за душа за ваната.
От срещуположната страна, същият фриз се повтаря и зад тоалетното казанче.

След като нашият майстор залепи плочките и лепилото изсъхна, дойде ред и на фугите. Всички фуги запълни с аквастатична фугираща смес.
За плочките по стените сме предвидили смес със бял цвят. Така фугите няма да се натрапват и ще могат лесно да се почистват със различни препарати.
За пода, тъй като плочките са по-тъмни и фугиращата смес е с подходящ цвят.

Цялата стена над мивката и тоалетната сме предвидили за огледало, което ще бъде вградено в плочките.  Затова не сме залепили и плочки.
В по-малката баня на стената над мивката също ще има голям огледало. Тази баня сме я нарекли младежка и цветовете напълно отговарят на модните тенденции в обзавеждаането на малки бани.
Фризът ще бъде разположен като продължение на огледалото, но резултатът ше видим накрая.
След като сме готови с плочките, може да се направи и окачения таван в банята, но майсторите могат да влязат едва след като е изсъхнала фугиращата смес.
Обзавеждането на банята и избора на плочки е скъпа, трудоемка и изключително важна инвестиция. Това не е дейност и занимание, което можем да си позволим често. Поради тази причина доста от нас се ориентират към създаването на една модерна и функционална баня, изцяло подчинена на класиката така, че да ни радва и освежава дълги години.

В целия комплекс има газово захранване. Газовите котли са разположени в кухните. Те обаче заемет много място и при проекта на кухнята ние осигурихме един цял шкаф, който да скрие котела и същевременно той да е достъпен.
По проект всички кухненски уреди са разположени по стената в дъното на дневната.
Голям хладиник в дясно и съответно шкафа за газовия котел от другата страна.

Мивката и котлоните също отнеха от работния плот. Затова се наложи да помислим за още работна площ за домакинята.
Разположихме един остров почти по цялата дължина на кухнята.

Така той ще прикрие кухненските уреди и същевременно ще осигури достатъчно обем за съхрание и работен плот.
За да спазим стила на заоблените форми, две от големите плочи на пода са изрязани със специална техноогия под дъга.
Както във всяка друга дейност, така и при проектирането на кухни има тенденции, които проектантите от една страна налагат, а от друга спазват при изработката на проектите за обзавеждане.

BRAMAC

BRAMAC

Днес Международната група БРАМАК притежава и управлява 20 представителства с 12 модерни завода в 12 държави от Източна и Средна Европа, осигурява над 1000 работни места.
 С 3,71 милиарда керемиди, произведени до сега, които наредени една до друга, могат да обиколят 26 пъти Земята по екватора.

Вече повече от 10 години Брамак Покривни системи произвежда за българския пазар качествени продукти и системи за цялостно изграждане на покриви.
Производствената база разполага с автоматична транспортна линия, опаковка и модерно оборудвана лаборатория. Със западна технология и ноу-хау Брамак Покривни системи произвежда български продукт на световно равнище.
Продукцията се  контролира непрекъснато. Следят се всички основни показатели – тегло, здравина и геометрия на керемидата.
СЕГА в изпълнение на своята МИСИЯ, БРАМАК предлага поредното си революционно решение - едно ново поколение покриви с типична само за тях АВТЕНТИЧНОСТ, която наричаме ЕСТЕТИЧНА ИНОВАЦИЯ. - Системата Протектор.
С уникалните си качества Протектор ви защитава от повече неща, отколкото вие можете да видите.
Повишена защита от замърсяване повърхността на покрива
Протектор на Брамак е система, която ви защитава от невидими агресори като индустриални и автомобилни газове, както и от киселинен дъжд.
Повишена защита от мухъл и плесени
Нежеланите зелени петна не може да бъдат видяни в/у покрив, изпълнен с Брамак Протектор. Мястото на мъховете и водораслите е сред природата, а не на покрива. 
Повишена защита от всякакви атмосферни влияния
Брамак-Протектор не се интересува дали вали дъжд или сняг, дали е замръзнало или има вятър. Това покритие ви осигурява перфектна защита от всякакви метеорологични условия 365 дни в годината.
Дълготрайна защита на цвета
Когато сте направили покрива си от керемиди с хубав цвят, едва ли искате този цвят да се промени с времето. С Брамак-Протектор дори след много години цветът на покрива си остава такъв, какъвто е бил в първия ден. 
По-голяма защита с/у екстремните климатични условия

Порои, градушки, бури или силна жега са безсилни да наранят покрива с Брамак Протектор. 
Така че... забравете всичко, което сте виждали до сега и елате с нас... в бъдещето!