Окачени тавани, нови системи за водопровод и безшумна канализация

Водопроводната система Раутитан представлява една многообразна система с широко приложение, както за инсталации за питейна вода, така и за отоплителни инсталации.Шпакловане

Шпакловане

След прокарването на електрическата инсталация, стените в стаите са готови за шпакловане.
Там където стените бяха доста криви и беше необходимо, преди шпакловката направихме  и допълнителна гипсова мазилка.


Таваните бяха покрити с петна от стар теч и мухъл. Ние ги обработихме със специален препарат.
Нездравите части трябваше да бъдат изцяло отстранени преди нанасянето на шпакловката.

Подготовката на стените включва прецизно премахване на тапетите и лепилото за тапети. Всеки остатък от хартия или лепило пречи при нансянето на шпакловката.

След почистванетона стените и тавана и преди шпакловката се нанася на дълбокопроникващ грунд.
Така се уеднаквява и намалява попиваемостта на основата. Това пък предпазва от бързо съхнене на материала и напукване вследствие на това бързо съхнене.
След това, там където стените са по-криви от допустимото,  нанесохме гипсова мазилка.
Другите стени шпакловахме с гипсова шпакловка.

За идеално гладка повърхност, върху шпакловката нанесохме и тънък финишен слой.
Стените вече са готови за нанасяне на боята.

Канализация

Канализация

При ремонт на стари жилища, неминуемо се налага подмяна на водопроводната инсталация. Старите подцинковани тръби са корозирали и вероятността за авария е много голяма.

На пазара се предлагат различни материали за изпълнение на водопроводните и канализационни инсталации. Днес ние ще ви представим една нова система, която гарантира безшумна експлоатация, спокойствие  сигурност.
За новите канализационни системи Раупиано плюс и иновативната система за питейна вода  Раутитан.

Нека започнем с канализационната система Раупиано, която монтирахме в нашия обект. Основното предимство на системата Раутитан е нейната безшумност.

Шумът при оттичането на водата в канализационните тръби  произлиза от два компонента – звук, който се разпространява във въздушната среда и звук, който се разпространява в твърдо тяло и по конструктивните елементи на сградата. Системата РауПиано плюс намалява значително и двата вида шум.
Тръбите и фитингите са произведени от специални звукопоглъщащи материали, които намаляват разпространението на звука във въздушна среда.

За намаляване на разпространението на звука в твърдите тела, т.е. при закрепването на тръбите към стените или други конструктивни елементи, са разработени специални технически средства за закрепване с много добри изолационни свойства. Така звукът и вибрациите при оттичането на водата се намаляват значително.

Канализационна  система, изградена с тръбите  РауПиано  удовлетворява всички изисквания за защита от шум.
Атрактивният външен вид придава завършен вид на системата. Белият цвят за санитарните помещения прави тръбите почти незабележими дори и ако се наложи да останат видими.

Водопроводна система Раутитан

Водопроводна система Раутитан

Водопроводната система Раутитан представлява една многообразна система с широко приложение, както за инсталации за питейна вода, така и за отоплителни инсталации.
Благодарение на широката гама перфектно съгласувани един с друг отделни водопроводни компоненти новата водопроводна система е идеалното решение за вашата водопроводноа инсталация.

Използваните месинг, висококачествена стомана и иновативни полимерни материали са гаранцията за дългия експлоатационен живот и надеждност на водопроводната система. Тъкмо висококачествената стомана и полимерните вещества изпълняват и най-строгите хигиенни стандарти.

Водопроводната системата Раутитан  се състои от висококачествени тръби, изработени от    омрежен полиетилен и фитинги от различни материали – полимери, месинг или благородна стомана.
Водопроводните тръбите са с идеално гладка вътрешна повърхност, което предотвратява отлагането на каквито и да е частици.
Отделните компоненти на системата са идеално съгласувани помежду си, което улеснява и самия монтаж.

След срязването на тръбата се поставя специалния пресоващ пръстен. Краят на тръбата се разширява и се поставя нужния фитинг. След това със пресоващият инструмент, пръстенът се придърпва.
Техниката на свързване с пресоващ пръстен осигурява 100% плътни връзки и минимално стесняване на тръбата, което гарантира безпрепятсвено протичане на водата.

Благодарение на  патентованата водопроводна система на с пресоващ пръстен се гарантира надеждната връзка и дълъг живот на системата.

За още по-добро фиксиране към прилежащите строителни елементи, системата предлага и специални конзоли, към които се монтират  съответните фитинги.

С монтажната шина, която се монтира предварително, се улеснява още повече монтажа на водопроводните елементи.
Всички тръби са допълнително защитени с защитни тръби. Това осигурява по-голяма сигурност при последващи обработки и замазването на тръбите.

Окачени тавани

Окачени тавани

Окачените тавани са едно модерно съвременно решение, предлагащо много свобода и уникалност за всеки един дом Водени от стремежа си да избягваме рутината и да търсим нови решения, днес насочваме вашето внимание към изпълнението на декоративен ефект за скриване на корниза за пердето.
Това се прилага когато се използват пластмасови корнизи, които не можем дакажем че са грозни, но предложението, което ви правим е много по-добро решение.
При изграждането на окачен таван с вградено в него осветление, е важно точно да се определи хоризонталното ниво и височината, на която ще бъдат монтирани гипскартонените плоскости.
Окачените тавани в различните помещения изпълняват не само декоративна функция. В зависимост от това какво е помещението и изработката им е различна.

В кухнята, за да спестим място, вместо на метална конструкция, нашите майстори залепиха гипскартонените плоскости – направиха така наречената суха мазилка.
Като термин ‘суха мазилка’ означава лепене на гипскартон върху стените, като лепилото се нанася на топки.

Преди това стената трябва да е грундирана, за да се осигури обезпрашена повърхност и по-добро сцепление.
Нивелирането на гипскартонените плоскости при система за лепене на топки става веднага след залепването, докато лепилото е още меко.

Ремонт

Ремонт

Апартаментът е с ясно разграничени дневна и нощна зона.
От антрето се влиза във вътрешен малък коридор, който води към две спални и баня. Този баня ще наричаме – голямата баня.
Стаите са почти еднакви. Едната ще бъде детска, а другата родителската спалня.
В банята ще вградим толетно казанче, но  ще има и два душа.

От антрето се влиза и в дневната – с голям прозорец, които прави стаята много светла.
Кухнята е голяма и ще има място за много шкафове, работен плот и маса за хранене.
Все пак това ще бъде мястото, където домакинята ще приготвя своите вкусни госби.
В апартамента има още едно мокро помещение, в което ще има тоалетна и малък душ, отделени със стъклен параван. Тук ще бъде разположена и пералнята.

Първата задача разбира се бе да подготвим обекта за ремонтните работи. А това означава да се премахне всичко ненужно – настилки, стенни пкрития
След разчистването се заехме с монтажа на външната топлоизолационна система.
Системите за облицоване на външни стени, включващи изолация с минерална вата, позволяват на фасадата да “диша”. Това е важно, тъй като ако сградата е облицована със паронепропусклив слой, резултатът може да бъде нежелана кондензация и образуване на плесени и мухъл по вътрешната повърхност на стените
Минералната изолационна вата има отворена влакнеста структура, поради което оптимално абсорбира и регулира нивото на шума.

При избора на материалите за топлоизолационната система обърнете особено внимание и на финалното покритие – структура, цвят и допълнителни свойства.
И докато отвън полагахме топлоизолационната система, вътре усилено работеше и бригадата електротехници.

Тук изградихме изцяло нова електрическа инсталация. Но преди да се положат кабелите трябваше да се прокопаят канали за тях – доста трудоемка работа. За всяка стая подробно разработихме проект за силно и слаботоковите инсталации.
Цялата инсталация е изградена с трипроводен кабел. С вградените  дефектнотокови защити апартаментът отговаря и на съвременните изисквания за безопастност.