Ремонт на тераса

Терасите са изложени на атмосферните условия и затова е много важен правилния избор на продукти при ремонта им.Може би си спомняте, а пък ако не си спомняте може да видите кадрите в екрана, как изглеждаха терасите, преди да се заемем с ремонта.
След като направихме топлозолацията на целия апартамент измазахме и терасите.   Но сега се заемаме и с осталата част .

Терасите, изложени на атмосферните влияния, много често се разрушават, а характерните циментови шапки под парапетите се напукват.
След отсраняването на ръждясалия парапет ние разбихме и напуканата циментова шапка, която заемаше повече място от необходимото от и без това не много голямата тераса.

Изградихме отново със здрав цименто пясъчен разтвор шапката.

На пода залепихме гранитогрес със специална обработка срещу подхлъзване.

След това залепихме и плочи от естествен гранит преди да монтираме парапета.

Естественият камък няма хомогенна структура. Всеки камък има и различна степен на попивателност. Лепилният разтвор има съществено значение за това какво количество влага ще поемат минералите, съдържащи се в различните камъни.

Плочите са еднакви по дебелина и затова се лепят с лепило с висока остатъчна еластичност след втвърдяване. То се нанася  тънкослойно върху основата.
Ако камъкът е светъл и с голяма попиваемост е препоръчително използването на лепило с бял цвят.

Алумиевите парапети ще придадат завършен и елегантен вид на терасите.
Те се изработват от алуминиеви тръби и алуминиеви крепежни елементи. Състои се от системи от отделни елементи, които са в съответствие с проекта, който сме предоставили на фирмата производител.
Алуминият като материал е здрав, лек, не се окислява, не ръждясва, лесен за почистване, търпи корекции. Може да се демонтира при необходимост.

Алуминиеви парапети  могат да се монтират както на закрито, така и на открито, не изискват никакви специални грижи, имат висока якост и устойчивост на влага и температурни промени.
Алуминиевите парапети имат широко приложение, тъй като те са подходящи за монтаж на вътрешни и външни стълбища, площадки, тераси, пред прозорци и други.


Терасата пред кухнята също обработихме преди да я измажем с декоративната мазилка.
На пода залепихме същите плочи от гранитогрес, като тези в кухнята и така откритата тераса се възприема като едно естесвено продължение на помещението.

За терасата на кухнята парапетът е по-сложен. За да не променяме визията на фасадата запазихме остъкляването.

Отмина времето, когато парапетът играеше само предпазваща функция . Сега той е и едно допълнение към цялостната визия на нашия дом.