Хидроизолиращо лепило за плочки на открита тераса

Ще можете да проследите демонстрация на работа с продукт, който е едновременно хидроизолация и лепило за плочки. Тук спазването на указанията на производителя при работа с хидроизолиращото лепило за плочки са много важни за постигането на перфектна водонеппропускливост на покритието залепено на външни тераси и балкони.хидроизолация на терасаХидроизолиращото лепило за плочки се състои от два компонента – течен и сух. Течният компонент се изсипва в кофата и се разбърква добре. 
Сухият компонент се изсипва в кофата с разбъркания течен компонент. Не се добавят никакви други съставки. Двата компонента се разбърват добре в продължение на 3 до 5 минути. 
Сместа се нуждае от узряване от около 5 минути и след това се разбърква отново.

лепене на плочкиРазглеждайте балконa или терасата като душ кабина, само че без да можете да спрете водата... Така че правилната хидроизолация е от съществено значение за керамичната конструкция на всяка област, която се  намира над обитаемо пространство. Основната задача е отвеждането на водата  далеч от структурата с  предотвратяване влагата да навлезе в сградата.

Хидроизолацията е най-важната стъпка, тъй като това ще бъде последната, крайната бариера срещу вредното въздействие на водите.

хидроизолиращо лепило за плочкиВинаги използвайте висококачествени продукти, които са проектирани за такъв тип приложения. Силноеластичните и премостващи пукнатини хидроизолации имат двойна функция при външни условия - предпазва както на плочките, така и конструкцията. За дългосрочно ползване на помещенията, устойчивата система за хидроизолация е важна предпоставка. 

Полагането на грунд е първата операция. Той се разнася по цялата повърхност с мече.
След изсъхване на нанесения слой грунд може да се пристъпи към вграждането на хидроизолационните ъгли и лента. 

С четка се нанася слой в най-критичните зони – съединителните фуги между стена и под. Слоят трябва да покрие поне 10 см от стената и от пода.
Краищата на лентата се притискат към пресния материал. След изсъхване, лентата се обмазва със същия материал, така че тъканта на краищата и да бъде изцяло покрита с хидроизолационен слой. По време на изпълнението трябва да направите всичко възможно да избегнете проникване на вода в конструкцията. 


хидроизолиране на терасаС четка се нанася слой в най-критичните зони – съединителните фуги между стена и под. Слоят трябва да покрие поне 10 см от стената и от пода.
Краищата на лентата се притискат към пресния материал. След изсъхване, лентата се обмазва със същия материал, така че тъканта на краищата и да бъде изцяло покрита с хидроизолационен слой. По време на изпълнението трябва да направите всичко възможно да избегнете проникване на вода в конструкцията. „

За постигане на отлична хидроизолация е нужно да вградите хидроизолационна лента и ъглови профили weber.tec 828 в областта на съединителните фуги и връзките стена-под, стена-стена и ъглите. 

лепило за плочкиВ най-критичните зони – съединителни фуги, около тръби, сифони и ъгли следва да се постави хидроизолационна лента и профили weber.tec 828 между два слоя от хидроизолиращия разтвор, която да осигури допълнителна защита. В областта на вътрешния ъгъл следва да се нанесе слой от хидроизолацията, който да покрие около 10 cm нагоре върху стената и 10 cm по пода. Краищата на лентата се притискат към пресния материал. След изсъхване, лентата се обмазва със същия материал, така че тъканта на краищата и да бъде изцяло покрита с хидроизолационен слой. По време на изпълнението трябва да направите всичко възможно да избегнете проникване на вода в конструкцията. Започнете от ъглите. За уплътняване около сифони или тръби и ъгли могат да бъдат използвани специално изработените weber.tec 828  профили (вътрешни и външни ъгли) и weber.sys 982 хидроизолационни маншети за тръби. След изсъхване се продължава изпълнението на предвидената хидроизолация.

При порести основи като бетон, замазки или мазилки, хидроизолирането започва с нанасянето на тънък пристъргващ слой webertec smart protect.

Този много тънък слой се прилага с цел подобряване на адхезията и затваряне на малките пори останали в бетона или замазката, като по този начин се предотвратява и появата на въздушни балони. 

Следващият слой е същественият слой при хидроизолирането. Вторият слой да се нанася, когато долният слой вече не може да бъде повреден от последващото полагане. 
Материалът се нанася с маламашка. 

Нанесете webertec smart protect с плоска четка или маламашка в най-малко два слоя, като изчакате пълното изсъхване на първия слой, преди да нанесете втория. 

Общата дебелина на хидроизолационното покритие трябва да е минимум 2,0 mm по цялата повърхност, като е недопустимо да има пропуснати, необмазани участъци. 

След нанасянето на втория слой, трябва да се изчака поне 20 часа за пълното изсъхване на хидроизолацията и най-малко 7 дни за достигане на пълна водна устойчивост.  След това може да се премине към лепенето на плочки.

Мултифункционалната система може дори повече: чрез вграждането на армираща мрежа в слой webertec smart protect, положената керамична конструкция е надеждно разграничена от критични основи. Изпълнената структурата е много тънка и без  кух звук.

webertec smart protect може да се използва за функционално отделящ слой между критични основи като пресни циментови замазки, бетон, дърво или смесени основи преди лепене на керамични плочки или естествен камък. 

След изсъхването на слоя нанесен като хидроизолация може да се пристъпи към лепенето на плочките.
Готовата за работа смес се нанася равномерно върху основата с назъбена маламашка. За постигане на оптимална контактна повърхност, без кухини под плочите, се нанася лепило върху основата и върху гърба на плочките - по метода на двойното обмазване.
Плочите се полагат, като се приплъзват и притискат върху прясно нанесения разтвор, преди да се е образувал филм върху повърхността на лепилото. 

Един поглед под плочката ни дава възможност да видим как при лепеното се постига почти 100% контактна повърхност. Това осигурява и голяма якост на залепване и елиминира възможността за проникване на вода под покритието.

Голямата добавена стойност на този продукт идва от двукомпонентната система за хидроизолиране и лепене.

Както е известно, най-различни оплаквания в цялата строителна индустрия показат, че при лепене на плочи по балкони и тераси, лепилото остава най-слабото звено във веригата. 

Това е така, защото традиционните лепила за плочки са силно хигроскопични. Честият им контакт с вода и влага при климатичните условия в нашите географски ширини ги прави трошливи и крехки, поради постоянните цикли на замразяване и размразяване, а покритието губи якост с времето. 

Хидроизолиране и залепване с един продукт – webertec smart protect е много гъвкава (C2 TE S2, в съответствие с EN 12004) и водонепропусклива, която не позволява навлизането на вода в конструкцията и по този начин намалява риска от изсоляване и замръзване(устойчивостта на отрицателни температури). 

Остатъците от лепило върху плочките трябва да се премахнат с влажна гъба преди то да се  втвърди.
След най-малко 24 часа плочките могат да се фугират. Задължително е да се почистят фугите с подходящ инструмент.