Монтаж на линеен душ канал

Линейният душ канал ще ни осигури не само префектно отводняване на банята, но и уникална визия на това помещение.В замазката направихме място за линейния душканал. Системите отводнителни канали могат да се разполагат на границата между сухата и мокра част в банята или  пък непосредствено до стената. Така се осигурява едностранен наклон на целия под към заустването към канализационна тръба.

Стандартните дължини, в които се предлага системата са 700, 800, 900, 1000 и 1200 mm.
Душ-каналите са изработени от неръждаема стомана и разполагат с вграден наклон и подвижен воден затвор за лесна поддръжка и почистване.

Висококачествените материали, които са вложени в производството на продуктите, обещават дълъг период на безпроблемна експлоатация. За още повече удобство при монтажа те се предлагат и с различни строителни височини.
Тялото на канала има вграден наклон към заустването, който осигурява оптимално оттичане. Водният затвор е снабден с гумени уплътнения за още по-добра защита от навлизане на миризми и насекоми в помещението.
Дебитът на отводняване за стандартен диаметър на изходната тръба от 50 мм е 0.8 л/сек.

Когато каналът е разположен до стената е нормално образуването на т.н. воден стълб в зависимост от размерите на душ зоната. Но в нашия случай при размер на зоната от 1 м и наклон от около 2 градуса към душканала, водният стълб, който би се образувал е около 5 мм.

Инсталирането на душканала се съобразява и с дебелината на настилката предвидена в помещението. Накрая декоративната решетка и подовата настилка трябва да са на едно ниво.
В мокрото помещение, където няма да има течаща от душ вода, монтирахме обикновен подов сифон.
Затворихме и двете структури с влагоустойчив гипс картон.
Изградихме и окачените тавани. Разстоянието между тавана и гипскартона позволява вграждането на лунички, които ще осигурят равномерно осветление в помещенията.