Марисан - саморазливна замазка

След стягане, саморазливната замазка образува здрав, стабилен и перфектно равен слой, предразполагащ към последващо полагане на всякакъв тип покрития – от паркет и керамични облицовки, до мокети, балатуми и меки подови покрития.
Консистенцията на саморазливната замазка гарантира лесното и комфортно полагане. Смества се втвърдява бързо и без свивания, изкоренявайки риска от възникване на пукнатини и вътрешни напрежения.Повърхността трябва да се почисти внимателно от прах и разделителни частици. За да се гарантира перфектната адхезия на последващия слой се препоръчва подготовка на основата с подходящ грунд. За целта ще работим с БЕТОН КОНТАКТ – готов за употреба, специализиран свързващ грунд. Нанася се с помощта на валяк. Равномерното му разстилане ще уеднакви попиваемостта на основата, което е едно от условията за добър резултат след нанасянето на саморазливната замазка.

саморазливна замазка
Саморазливната замазка ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO се изспива в кофа с чиста вода.
При оформянето на сместа има два важни момента.

Първо, количеството вода трябва да е точно според инструкциите, а именно - 5.5-5.6 л (за торба 25 кг) или 0,220 л (за 1 кг суха смес). 
Второ – сместа се разбърква на бавни обороти, за да не се вкарва въздух, който след разливане ще излезе на повърхността.
Работата с ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO гарантира образуването на здрав и стабилен слой, устойчив на механични влияния и въздействия от заобикалящата среда.
След разбъркване, сместа се оставя да узрее, за да се активират специалните полимерни добавки. Така се достигат качествените показатели на продукта, които допринасят за отличната ѝ саморазливност и оптимално разпределение.
След като узрее, готовата смес се изсипва върху пода. Разстила се с ракел, а с помощта на иглен валяк се изкарва въздухът, останал в сместа. 

саморазливна замазка

Съвременните тенденции в интериорния дизайн все по-често налагат полагането на фини подови покрития с минимална дебелина. Тънкослойно залепени облицовки, естествен паркет, ламинат, мокети, PVC настилки – общото между всички тях е, че, сами по себе си, те не могат да преодолеят неравностите в основата. За целта, те изискват предварителното оформяне на идеално гладка повърхност.

Подовото отопление е истинско предизвикателство за една замазка, тъй като вследствие на генериранта топлина, създава вътрешни напрежения и предизвиква циклични свивания и разширения. Въпреки, че слоят, образуван от ТЕРАФЛЕКС LEVEL PRO е особено тънък и фин, той се характеризира с перфектно поведение при големи температурни амплитуди. Това го прави перфектно решение, както в интериора, при площи с подово отопление, така и на открито.
ТЕРАФЛЕКС® LEVEL PRO гарантира красотата и експлоатационната надеждност на помещението.