Дизайнерски радиатор - монтаж

Когато искате радиаторът ви да е акцент в помещението, изберете дизайнерскo отоплително тяло с визия, която искате да разнообразява стената и ще получите истинска картина. Дизайнерксите радиатори са предназначени за двутръбни отоплителни системи с принудителна циркулация на течността. монтаж на радиаторРадиаторът на фирма Корадо, който ще монтираме, е вертикален с долно централно свързване.
Вертикалният радиатор се монтира с конзоли, които се фиксират предварително, перпендикулярно на пода.
Двата полупанела са произведени от  студено валцована стоманената ламарината с ниско съдържание на въглерод.


монтиране на радиаторТе са прахова боядисани и допълнително изпечени за по-голяма устойчивост на боята.
Враденият вътрешен разпределител и вентилът за свързването на отоплителното тяло към отоплителната система е разположен в долната част на панелния радиатор.


дизайнерски радиаториТам се монтира и външния вентил с термостатната глава.


свързване на радиаториКогато радиаторът е разположен под прозореца той е хоризонтален. Ако пък сте неразривно свързани с някоя топлофикация, която определя кога ви е студено и кога топло, монтирайте си комбиниран радиатор , който може да работи както в отоплителната система, така и самостоятелно на ток. Само не забравяйте да затворите регулационния  вентил.


За всеки един радиатор, в зависимост от конкретните условия и изисквания,  могат да бъдат предвидени различни  начини на монтаж и свързване:
- едностранно странично
- странично двустранно диагонално,
- долно
- или долно централно

Панелът с дизайнерската визия се фиксира със специални неодимови магнити - малки, но с мощно действие. 


дизайн радиаторТе се слагат върху стоманеното тяло на радиатора. Някои, с размерите на монета, са достатъчно силни да вдигнат над 10 килограма. 
Допълнително се монтират и клипсовете в долната част.
За визията на радиатора можете да изберете различни форми, дизайн и цветове за всяко помещение – за антрето, за детската стая, за спалнята или за дневната, за кухнята!