Бързо зидане с шлайфани тухли, топлоизолационна система с вата и капачки

В предаването днес ще видите: Вашата къща оживява още на ниво проект с архитектурната програма ELITECAD. Изберете материалите и цветовете. Вижте как изглежда вашият нов дом, огрян от слънцето.
Вече всичко е от значение – и бързината, и чистотата, и цената, или казано направо - зидането не е това, което беше с Porotherm Profi с DryFix Extra .
Иновативните технологии в услуга на майстора. Когато и най-малките детайли в топлоизолационната система са от значение. Народът е казал – капка по капка вир става. Инвестиция без капка загуба с топлозилационната система с каменна вата FIBRANtherm с капачки FIBRANgeo CAPS.първи ред поротерм профиЗа изграждането на външните неносещи стени са предвидени голямоформатни блокове Porotherm Profi с дебелина 25 см.
От древността, до наши дни тухлата като строителен материал представлява блок от глина. Този керамичен блок непрекъснато се променя и изживява своето развитие.  След единичните тухли се появяват четворки, след четворките – голямоформатни с вертикални кухини.

лепило за тухли dryfix extraДнес голямоформатните блокове с вертикални кухини, са качени още с едно стъпало нагоре. Шлайфането на горната и долната повърхност на вече изпечените блокове прави възможно отпадането на зидарския разтвор и използването на съвремени полиуретанови лепила. 

лепене на тухлиШлайфането на блоковете се извършва в заводски условия чрез специална технология. Процесът е прецизно калибриран и контролиран чрез компютри. По транспортна лента, вече изпечените тухли преминават през тунел, в който тухлите биват подравнявани, шлайфани от двете страни с прецизност до 0,5мм и почистени.  Всяка партида, която излиза от завода преминава през редица тестове и контрол на качеството. 

За да добиете представа за цената материалите за изграждане на външната зидария или да сравните различни варианти, в сайта на Винербергер ще намерите онлайн калкулатор. 

Коефициентът на топлопреминаване е заложен в съответствие с наредба номер 7 за енергийна ефективност от 2015 год.
поротерм профиМожете да заложите и друг, но нормативните изисквания са напълно достатъчни.

Определяте вида на вътрешния слой – варова или гипсова мазилка.
За зидарията можете да избирате различни голямоформатни блокове.

Нека да изберем първо първо външна стена, изградена от тухли 25 N+F.
Външният изолационен слой, който ще ви покажем по-късно, ще предвидим с каменна вата с дебелина 10 см и тънкослойна мазилка с едрина на зърното 1.5 мм. 
Програмата изчислява стойността на 1 кв. M външна стена със заложените материали.

бързо зидане с поротерм профиАко сменим вида на тухлите и запазим другите параметри на стената програмата ще направи нови изчисления.
Имате подробни изчисления, включващи цената на труд и материали, както и само цената на материалите.

Обобщените резултати ви дават необходимата информация, на база, на която да вземете вашето решение.
Иновативните продукти пестят време, средства, енергия и осигуряват устойчиво строителство.


елиткад слънцеИ преди да преминем към топлоизолационната система, която е препоръчително да положим върху зидарията от голямоформатни керамични тухли, ще погледнем още веднъж проекта, който сме направили в архитектурната програма ЕЛИТКАД.
Заложили сме в програмата  полагането на топлоизолационна  система от каменна вата FIBRANtherm ETICS MW в комбинация с екструдиран полистирен, който е задължителен в зоната на цокъла.


топлоизолация с ватаНай-ефективният метод за топлоизолация на фасадата на сградата е чрез монтаж на изолационен материал върху външната страна на стената. 
Фасадата е един от най-важните елементи на една сграда и се нуждае от качествена топлоизолация, тъй като е изложена постоянно на атмосферните въздействия.  Контактните топлоизолационни системи  ETICS, представляват цялостно решение в тази посока.


капачки за ватаТяхната употреба свежда до минимум проблема с топлинните мостове, намалява енергийната консумация за отопление и охлаждане и осигурява топлинен комфорт и уют.
Изборът на вида топлоизолационна система се диктува от заложените в проекта изисквания, противопожарните норми, вида на основата (стената) и още много фактори, целящи да постигнат желаната енергийна ефективност и комфорт. 

вата с капачкиСпоред българските норми, ограждащите конструкции на сградите трябва да  покриват определен коефициент на топлопреминаване и пожарозащита, които се постигат с монтаж на топлоизолационни системи. 


elitecad bg повърхностиЩе използваме ELITECAD, за да изчислим квадратурата на стените и цокъла и съответно необходимите материали за изпълнението на заложената в проекта топлоизолационната система.

каменна ватаКаменната минерална вата е все по-предпочитан топлоизолационен материал и е подходяща за изолация на строителни елементи, като стени, подове, тавани, покриви. Тя съчетава в себе си четири основни и важни характеристики. 

изолация с каменна ватаИма добър коефицент на топлопреминаване. Тя е негорим материал, който запазва изолационните си свойства при високи температури и допринасят за забавяне на разпространението на огъня. 
А с отличната си паропропускливост и добра звукоизолация осигурява желания комфорт на обитаване.

дюбели за каменна вата термомост