Подпокривно пространство - шпакловане и боядисване

За обработката на повърхностите ще ни помогнат готовите фугопълнители Rigips и специалните лайстни за обработване на ъгли EasyFlex. След това ще грундираме и боядисаме с луксозна боя на основата на акрилни полимери във водна дисперсия San Marco.Шпакловане на повърхностите

Шпакловане на повърхностите

След монтажа и на втория слой гипскартон може да се започне и с обработката на повърхностите.

От съществено значение за естетическата визията на цялото помещение е обработката на ръбовете и  ъглите.

Както казахме, традиционните перфорирани алуминиеви ъгли, използвани най-често, не могат да осигурят достатъчна здравина на ръба, пък и при нараняване се налага цялостна нова обработка.

EasyFlex за ъгли и ръбове

EasyFlex за ъгли и ръбове

Новата система за ъгли и ръбове, с която нашият майстор ще шпаклова всички ъгли и ръбове, ще осигури перфектна визия и отлична устойчивост на удар.

Лентата се оразмерява и краищата на парчетата се отрязват под ъгъл за да не се застъпват съседните парчета. Това улеснява шпакловката в последствие.

Шпакловане на ъглите с новите лайстни EasyFlex

Шпакловане на ъглите с новите лайстни EasyFlex

Готовият фугопълнител се нанася с шпакла или маламашка по ъглите.  Нанесеният материал трябва да е достатъчно, за да запълни всички фуги в областта на ъглите, а излишният материал впоследствие се отстранява при шпакловането.

Разкроените лайсни се оформят с едно движение и се прилепват към ъгъла. С маламашката се притиска ъгъла към основата, с което се осигурява плътно прилепване по цялата площ и отстраняване на излишния материал.

Грундиране преди боядисване

Грундиране преди боядисване

Естествено първо е грундът. Тъй като различните компании, предлагат различни грундове за обработка на повърхностите преди боядисване е препоръчително добре да се прочете инструкцията за начина на употреба – как и в какво съотношение се разрежда с вода. Може грундът да се предлага и готов за употреба.

Боядисване

Боядисване

В зависимост от количеството вещество, разредено с водата, боята е и с различна покривност. Затова не се чудете защо след огромното количество боя, която сте използвали за 3 или 4 нанесени ръце, стената отново е на петна и с нееднородна повърхност. Отговорът е в количеството разтворени акрилни полимери.