Лира за баня на ток и вода

Лирата за баня е тръбно отоплително тяло. Нашата лира може да работи както към отоплителната инсталация, така и на ток. В лирата за баня се поставя допълнителен електрически нагревател с електронен терморегулатор.За да осигурим максимален комфорт в банята ще монтираме и т.н. лира или тръбно отоплително тяло. 
За захранването му имаме специални тръби, които инсталирахме преди замазката и вкопахме в стената.
За електрическото захранване на лирата сме монтирали и влагоустойчива розетка за твърда връзка, която ще осигурява работата на тялото и като уред само на ток.
Размерът и цветът на лирата сме съобразили изцяло с проекта на обзавеждането.
Разполагаме я в средата между двата фриза.

За монтажа на четирите носещи конзоли се пробиват отвори в плочките.  Конзолите се монтират между втората и третата тръба на отоплителното тяло.
Конзолите са телескорични и тялото на лирата може да се монтира на различно отстояние от стената.
Фиксират се с винтове към стената и се нивелират прецизно.

За връзка с отоплителната инсталация се монтира и ъгловата арматура. Към лирата се навиват преходници от ½ към ¾ за подвързване на арматурата.
Електрическия нагревател се монтира в страничния стоманен профил на тялото. Към комплекта са приложени и необходимите инструменти за монтаж.

След това отоплителното тяло може да се монтира към стената и да се свърже към отоплителната система.
Отстраняват се пластмасовите предпазни ъгли и се завиват хромираните тапа и обезвъздушител. Поставят се и капачки на конзолите.

Към нагревателя на лирата се монтира и електронен терморегулатор. Свързването към електрическата инсталация трябва да се извърши от правоспособен електротехник.
Електронният терморегулатор се управлява от микропроцесор. Устройството е снабдено със защитно реле, което ограничава превключването да не бъде по-често от веднъж на 5 секунди.
След свързването към електрическата инсталация се затваря капака с гуменото уплътнение на розетката.

Към арматурата за връзка с отоплителната инсталация се монтира термостатична глава и елегатна декоративна капачка.
Остана ни само да монтираме и аксесоара за сушене на кърпи. Височината на неговия монтаж зависи от индивидуалното желание на домакинята.