Премахане на мухъл от стена

Там, където влагата и мухълът са въздействали дълго време, боята, шпакловката и дори мазилката се повредени. Преди да се започне обработката на стената против плесени, трябва да се отстранят всички нездрави участъци. Премахваме отлепената от мазилката боя и шпакловка. Едва след това може да започне борбата с мухъла.Първо засегнатият участък се напръсква с препарат против мухъл на хлорна основа. Хлорът е химичен елемент, който при нормални условия е под формата на газ. Разтваря се много лесно във вода и затова повечето препарати с негово участие са течни. Препаратът се нанася внимателно върху цялата засегната повърхност с пулверизaтор.

Оставя се да подейства около 30 мин. През това време активната съставка унищожава спорите на мухъла и развитите по повърхността микроорганизми.
Това, че петната от мухъла не се виждат или изчезват след  напръскването с препарата не означава, че те са унищожени. Ако се задоволите само с това напръскване, след време мухълът ще се появи на повърхността отново, защото този препарат унищожава само развитатата над повърхността част от организма.

Влизайки надълбоко в структурата на мазилката, препаратът достига и до по-дълбоко разположените корени на мухъла и ги унищожава.
Продуктът е готов за употреба и не се разрежда с вода. Нанася се върху засегната от развитие на микроорганизми част от стената с четка или баданарка. Препоръчително е течните препарати да се нанасят с четка,  тъй като по този начин се запълват и малките пространства в структурата на мазилката и така препаратът прониква по-добре в основата.

Ако е необходимо след изсъхване на първата ръка се нанася и втора.

След унищожаването на микроорганизмите и мухъла както по повърхността, така и в дълбочина, стената маже да се шпаклова, за да се изравни с останалата ѝ част.
Обработва се до желаната гладкост и може да се боядисва в желания цвят.

Когато сте решили да водите борбата с мухъла е добре да я водите до край - с всички средства.
Нашата борба премина през 3 етапа:

Чрез нанасянето на препарата на хлорна основа се преборихме с повърхностните части на мухъла. Дълбокопроникващият препарат унищожи и корените, а добавката в боята ще защитава стената от развитието на спори на вредните микроорганизми, за да имаме една чиста и здравословна среда.