Боядисване на таванско помещение

Производителите освен бои, предлагат и съответни грундиращи разтвори, които са с идеална съвместимост и при боядисване според инструкциите, осигуряват минимален разход и перфектен краен резултат при боядисването.Преди боядисване, разреденият с необходимото количество грунд се нанася с мече по цялата повърхност на стената.

Нанасянето на боята започва след изсъхването на грунда, за което се изисква време от 4 до 6 часа в зависимост от влажността и температурата на въздуха.

С четка се боядисват първо всички ъгли в помещението.

Боята, която нанасяме е луксозна боя на основата на акрилни полимери във водна дисперсия.

Какво се крие зад термина вододисперсни бои? Това означава, че водата не разтваря, а разрежда намиращите се в нея компоненти. След нанасянето на боята на повърхността, водата се изпарява, а полимерният състав образува твърдо покритие. Вследствие на това тя става водоустойчива и може да се мие.
Тази боя не запечатва стената, осигурява нейното дишане и способства за поддържането на здравословен климат в помещението.

С 1 литър боя можете да боядисате до 10 кв. м от стената.

Вторият слой се нанася след като първият е напълно изсъхнал.
В състава на боята не участват органични разтворители, така че тя почти няма мирис. Това е важно, кокато тя е предназначена за интериорна употреба, сосбено когато вентилируемостта на помещението не е особено добра.

Акрилните бои имат и друго много важно преимущество – те се тонират лесно. Затова се предлагат в цветове по каталог, който да улесни избора и съчетаването им в интериора.

Когато купувате боя за вашия дом, обръщайте внимание на всяка  характеристика на боята – всяка дума носи много информация, която трябва да бъде разтълкувана правилно, за да направите своя избор.