Преградна стена на баня с аквапанел

Ще преградим коридорчето с аквапанел, което води от антрето към кухнята и ще присъединим тово пространство към банята. Точно там ще изградим душкабината.
Новата стена от аквапанел ще изградим така, че да се образува ниша, в която ще вградим гардероб с огледални врати.За да елиминираме възможността от разпространение на влага по стените на душкабината ще използваме циментови плоскости аквапанел. Така ще запазим красива банята дълго време – без вредните мухъли и други микроорганизми.За ремонта на банята винаги трябва да се подхожда много задълбочено. Това помещение, наречено мокро помещение, изисква познания в различни области – изграждане на ВиК инсталации, ергономични стандарти и познаване на съвременните материали, с които  да спечелим битката с мухълите и плесените.

баня аквапанелНе на последно място идва и дизайнът на това помещение.
А сега нека видим и проекта, който сме разработили и който ще реализираме, за да ви покажем след време и крайния резултат.

аквапанелПри изграждане на стени или предстенни обшивки в баня се препоръчва използването на циментовата ни плоскост Aquapanel Indoor. Тя е твърда и издръжлива плоскост за вътрешна употреба изработена от агрегиран Портландцимент покрит с мрежа от стъклени влакна вградена в предната и задната част на плоскостта. Предимствата на тази водоустойчива плоскост, е че не допуска развиването на плесен и мухъл. 

Здрава, устойчива на удар, но същевременно с подобрена формула за по-ниско тегло и по-лесен монтаж. Често в жилищното разпределение преградната стена попада между банята и кухнята, което отново прави тази плоскост добър избор именно, защото може да понесе влагата и от страната на банята и на кухната. Като здравината й позволява окачване на конзолни товари като шкафовете в кухнята или повърхностни облицовки, които се прилагат в мокрите помещения, а кухината на щендерната стена позволява лесен монтаж на ВиК инсталации.   

аквапанелиВ банята ще се влиза през врата, която е точно срещу входната.
Така в банята ще осигурим достатъчно място за отделните зони – мокро душово пространство, преградено с стъклен параван, зона за мивката с голямо вградено огледало срещу вратата и ВЦ зона с вградена структура и висяща тоалетна чиния.