Плъзгаща враща скрита в преградна стена от гипскартон

Плъзгащите врати Pocket Kit в комбинация с щендерните стени на Кнауф е едно елегантно и функционално решение за малки помещения. Всички принадлежности за монтаж на вратата са скрити в кухината на стената, което позволява безпроблемното плъзгане на вратата. 
 плъзгаща вратаВъзможно е изпълнението на такава система върху грубия под с последващо облицоване или след полагане на замазка. По този начин плъзгащите врати могат да се монтират допълнително по всяко време без допълнителни скъпи строителни мерки. Важно е да се следи за точния монтаж според инструкциите, които предоставяме със закупуване на системата и в зоната на вратата да не се монтират висящи на стената товари, скрепителни средства или монтажни елементи, като например контакти.


скрита плъзгаща вратаА сега ви предствим и решението ни за прехода между дневната и спалнята.
Големият портал, който съществува в момента, не е най-доброто решение според нас за отделяне на двете стаи. Ако имахме за задача по-скоро да да обединим, вместо да отделим двете помещение, това решение щеше да се окаже добър вариант.
Но ние бихме искали да има възможност за осигуряване на повече спокойствие в спалнята.


плъзгащи вратиТова което ни помага в избора на решение за плъзгаща се врата е наличието на този портал, който  ни осигурява достатъчен отвор за изграждане на шендерната конструкция за вратата, за да може тя изцяло да се скрие  в отвора на стената. Самият монтаж ще може да проследите в епизодите на предаването.


Има няколко предимства, които предлагат плъзгащите врати. Те работят без панти. Плъзгат се и се прибират в стената посредством специален механизъм, вместо да се извършват въртеливите движения на обикновените врати. Това означава, че те не се нуждаят от пространството, което обикновените врати изискват, за да се отворят. Това, което е необходимо е единствено място вътре в стената, която е изградена от гипсови плоскости и със специален механизъм за безпроблемно движение.