Изграждане на островна конструкция

Изграждането на островна констукция с помоща на сухо строителство с гипскартон и гипсфазерни плоскости.Изграждането на островна констукция може да стане с различни материали.   Съвременните материали и технологии позволяват изпълнението на различни проекти, без това да пречи на техните основни функции и предназначение.
Правилното изграждане и оразмеряване на конструкцията от метални профили играе важна роля за стабилността на строителния елемент.Фиксирането на УВе профилите става чрез рамкови дюбели.Така металните профили здраво се захващат към основата и образуват стабилна рамка, към която ще се закрепват и вертикалните ЦеВе профили.

При изграждане на  островна конструкция е важно разположението и укрепването на металната конструкция да бъде добре проектирано, за да бъде тя стабилна след цялостното изпълнение на строителния елемент.

Съществена роля за укрепването на конструкцията  играят и гипсфазерните плоскости, които я фиксират и предотвратяват клатенето в хоризонтална посока.
Поради различната структура и по-голяма твърдост гипсфазерните плоскости се монтират с рапидни винтове с конусовидна глава.Тя е с по-малък диаметър от тази на винтовете за гипскартон.Специалната и форма позволява при завиването главата да се скрие и след шпакловката повърхността става идеално гладка без неравности.
В състава на гипсфазерните плоскости се вкючват, освен гипс, който е около 80%  и 20% целулозни влакна. Именно тези целулозни влакна осигуряват стабилността  на плочите. Гипскартонените плочи се състоят от 100% гипс. Те допълнително се опаковат в хартия за по-голяма здравина.Гипскартонът се чупи по-лесно, но веднъж фиксиран върху металната конструкция, здравината му е достатъчно добра и затова се използва за изграждане на преградни стени и предстенни обшивки.

Освен това целулозните примеси и допълнителното импрегниране на повърхностите правят гипсфазера негорим материал.За по-лесно и бързо изрязване на отвора за керамичния плот се използва прободен трион. Отворът се изрязва с еднакви размери и за двата слоя гипсфазер, които ще образуват стабилна горна повърхност на конструкцията.