Пропусни >>
Калкулатор
Изчисли всички аксесоари за твоя покрив Tondach сега!
Реклама
www.wienerberger.bg

Акрилен уплътнител - как и къде се използва

Акрилният уплътнител предотвратява появата на пукнатини и осигурява гъвкава връзка между две повърхности.При наличие на повърхности с различни характеристики на материалите – каквито са гипскартонът и вароциментовата мазилка е препоръчително след шпакловането и преди да се нанесе боята, всички ъгли да се обработят допълнително с акрилен уплътнител.

Защо е необходимо да се направи тази операция? Акрилният уплътнител е еднокомпонентен пласто-еластичен материал, който изсъхва благадарение на изпаряването на водата от съдържанието му. Погрешно е мисленето, че той се втвърдява от влажността във въздуха.
Нанесен в ъгъла между две различни повърхности, уплътнителят осигурява гъвкава връзка и предотвратява появата на пукнатини.

Ако случайно се появят пукнатини въпреки полагането му, то най-вероятно боята е нанесена преди да се изпари водата от материала. Загубата на водата  е станало след нанасянето на слоя боя. Така се запечатва силикона и това възпрепятсва изпарението. Водата прониква в стената, силиконът неминуемо се свива, тъй като губи вода и това води до появата на пукнатини.

Цветът на акрилния уплътнител е бял и е съвместим с всички стандартни системи за боядисване и лакиране. Захваща добре към бетон, дърво, тухла, гипсови плоскости и други основи.